Mam 23 lat, 195 cm wzrostu i około 80 kg wagi. Jak się łatwo domyśleć zbyt masywny nie jestem, ale za to poziom tłuszczu też prawie niewykrywalny (do 5%). Zamierzam rozpocząć treningi. Wcześniej trenowałem, ale ze względu na znaczne oddalenie czasowe i to że zawsze coś przeszkadzało mi w treningach można przyjąć, że zaczynam od zera. Nic nawet ze [...]
Witam Wszystkich Mam 5 miesięczny staż na siłowni. Do tej pory starałem się jeść zdrowo, lecz chciałbym to bardziej usystematyzować, dlatego poniżej zamieszczam moją dietę na masę do sprawdzenia. wiek: 30 lat wzrost: 196 cm waga: 93 kg 7:30 posiłek 1: 100g płatków owsianych górskich 20g orzechów włoskich 10g migdałów 30g rodzynek 1 szklanka mleka [...]
Żywienie w sporcie Wiele pytań młodych osób zainteresowanych żywieniem optymalnym kierowanych do Naszego Doktora i doradców żywieniowych dotyczy żywienia młodych ludzi uprawiających sport dla przyjemności i poprawienia kondycji oraz sportowców wyczynowych. Wobec wzrastającego zainteresowania dietą optymalną, sprawnością fizyczną i - z drugiej [...]
Wiele pytań młodych osób zainteresowanych żywieniem optymalnym kierowanych do Naszego Doktora i doradców żywieniowych dotyczy żywienia młodych ludzi uprawiających sport dla przyjemności i poprawienia kondycji oraz sportowców wyczynowych. Wobec wzrastającego zainteresowania dietą optymalną, sprawnością fizyczną i - z drugiej strony - plagą otyłości [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
Żywienie w sporcie Wiele pytań młodych osób zainteresowanych żywieniem optymalnym kierowanych do Naszego Doktora i doradców żywieniowych dotyczy żywienia młodych ludzi uprawiających sport dla przyjemności i poprawienia kondycji oraz sportowców wyczynowych. Wobec wzrastającego zainteresowania dietą optymalną, sprawnością fizyczną i - z drugiej [...]
PROBLEM NIEDOWAGI Mimo że każdy początkujący kulturysta stoi przed problemem zwiększenia wagi i wymiarów mięśniowych, większość czyni zadowalające postępy bez potrzeby specjalnej pomocy. Ale co z tzw. “wolno zwiększającymi wagę"? Przyjrzyjmy się kilku powodom, które utrudniają zwiększenie wagi i budowę wymiarów mięśniowych. Wiele czynników może [...]
Witam. Mam 18 lat 178 cm wzrostu i 68kg wagi. Od lat mam problem z wagą. Zawsze byłem szczupły. Jednak nie myślę że jestem jakoś nadzwyczajnie szczupły. Próbowałem wcześniej dietę 3500-3600kcal przez miesiąc, efekt to brak efektów.. Tak więc postanowiłem się wziąć do roboty i od początku nowego roku szkolnego ogarnąć ładnie dietę. Piszę tutaj [...]
AUTOR: Skalar. Kuracja anty-przeziębieniowa Skończyły się ciepłe dni, całe dnie spędzone na basenach, plaży. Przyszła jesień a wraz z nią zimne wiatry i deszcze. Wraz ze zmianą pogody organizm również przestawia się na tryb obronny. Zmiana czynników atmosferycznych powoduje, że nasz organizm zostaje wytrącony z równowagi. Dochodzi do tego brak [...]
[...] masa zaczyna spadac... dodajemy A ile mamy dodac lub odjac? Tez indywidualnie, proponuje po 100 kcal tygoniowo az do skutku. Co dalej? "Rozdajemy" nasze kalorie na bialka, tluszcze i weglowodany, czyli rozklad na BTW Jak? o wlasnie tak: 2g bialka na kg masy ciala(zwierzece + roslinne) 1.3g tluszczy na kg masy ciala(staramy sie oscylowac w [...]
Jeśli inny dział, to przenieście . Jeśli niepotrzebne, to wywalcie. Witam, chciałbym przedstawić artykuł, który napisałem pod wpływem swoich przemyśleń i wiedzy zdobytej poprzez wysłuchanie seminariów na uczelni o zdrowym żywieniu oraz zaczerpniętej z książek akademickich, oraz ogólnodostępnej wiedzy na temat zdrowia. Są to zasady ogólne, dla [...]
Znalazłem w sieci ciekawy art, chyba jeszcze się tutaj nie pojawił, wiec czytajcie Fałszerze jedzenia Polscy producenci żywności zaczynają naśladować zachodnie sposoby jej wytwarzania Przemysłowe metody w rolnictwie i przetwórstwie często powodują fałszowanie produktów i nabijanie klientów w butelkę. Na rynku spożywczym zapanowała [...]
Wśród osób stosujących diety krąży wiele opinii na temat wartości odżywczych różnych produktów. Trwają spory na temat tego, czy jedząc makaron można schudnąć, czy lepiej jeść masło zamiast margaryny albo czy wszystkie produkty "light" to postawa zdrowego żywienia. Czy produkty "light" są faktycznie niskokaloryczne? W większości przypadków tak, [...]
Witam! Jestem po redukcji dosyć ostrej, gdzie zredukowałem aż do 6 % BF i teraz chcę budować czystą, suchą masę i pytanie czy ta dietka się sprawdzi? D Z I E Ń T R E N I N G O W Y W Y S O K O - W Ę G L O W O D A N O W Y Trening dużych partii: Nogi, Plecy [...]
GAINERY I WĘGLOWODANY Gainery, weight gain powders - produkty umożliwiające uzyskanie przyrostu masy ciała, bez zwiększenia tkanki tłuszczowej. Zawierają białka (proteiny), węglowodany, witaminy, minerały oraz inne składniki odżywcze niezbędne do uzyskania optymalnego przyrostu masy mięśniowej i siły. Podstawowym celem ćwiczeń siłowych i [...]
"Sprawa diety" zamieszczam link http://www.sfd.pl/Zbi%C3%B3r_link%C3%B3w_dzia%C5%82u_Od%C5%BCywianie-t418003.html Zdania na temat trzymania odpowiedniej diety podczas stosowania treningu ogólnorozwojowego są podzielne. Niby to dobrze, bo prędzej przyswoimy sobie zasady dobrego odżywiania, (jeśli takowe będziemy stosować). Daję tutaj przykład [...]
Na początek Jest to fragment pewnej ksiązki, artykuł ten znalazłem w internecie, po zkorzystaniu z wyszukiwarki na forum zobaczyłem że art juz istnieje,a więc małe odświerzenie dla tych którzy nie widzieli lub chcą sobie poczytac jeszcze raz ,a może akurat sie przyda komuś kto nie widział(początkujacy). Materiał ma ogromny [...]